Pomiń linki nawigacyjne i przejdź do treści strony

KRS:

KRS:

12994 Atłasik Arkadiusz

Cel

Mam na imię Arek, z zawodu jestem kucharzem.

Do tej pory łączyłem pasję do gotowania z kreatywnym światem gier. Po godzinach lubiłem zanurzyć się w rozbudowane fabuły gier RPG, zarówno komputerowych jak i planszowych, tworząc postacie i prowadząc sesje ze znajomymi.

Po kilku latach pracy jako kucharz postanowiłem zmienić coś w swoim życiu zawodowym i rozpocząłem pracę w masarni.

17.04.2025 na skutek poważnego wypadku w pracy, straciłem prawą rękę.

To tragiczne zdarzenie sprawiło, że nie mogę pracować na dotychczasowym stanowisku ani cieszyć się ulubionymi pasjami jak dotąd. Pomimo tego staram się nie tracić nadziei na powrót do tego, co kocham. Wymaga to jednak wiele wysiłku oraz dużych nakładów finansowych na leczenie i rehabilitację, ale przede wszystkim na zakup protezy bionicznej, której szacunkowy koszt wynosi ok. 260 tyś. złotych. Taka proteza pozwoliłaby mi w znacznym stopniu przywrócić możliwość wykonywania wielu czynności, które na chwilę obecną są dla mnie niemożliwe. Potrzebuję też wsparcia w likwidacji barier architektonicznych, z którymi zmagam się na co dzień.

Wierzę, że dzięki Państwa pomocy będę mógł powrócić do pracy, mojego hobby i życia, które wiodłem przed wypadkiem. Dlatego gorąco proszę o wsparcie finansowe, które pozwoli mi rozpocząć nowy, lepszy etap życia.

Każda, nawet najmniejsza wpłata przybliża mnie do realizacji tego marzenia.

Data ostatniej aktualizacji opisu: 28 października 2025

Przekaż darowiznę

Wpłaty prosimy kierować na konto:
Fundacja Sedeka

Alior Bank SA, nr rachunku:
93 2490 0005 0000 4600 7287 1845

Tytułem: 12994 Atłasik Arkadiusz

Fundacja nie pobiera prowizji od wpłat darczyńców ani żadnych opłat za prowadzenie subkonta.

Przekaż 1,5% podatku

W formularzu PIT wpisz numer:
KRS 0000338389

W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1,5%” podaj:
12994 Atłasik Arkadiusz

Szanowni Podatnicy, prosimy o zaznaczenie w zeznaniu podatkowym pola „Wyrażam zgodę”.

Zarządzaj plikami cookies
Przejdź do treści